Blaue Fahne 2019 und Grüner Wimpel für den Compagnieshaven Enkhuizen

Ouddorp aan Zee - 09.05.2019 Die internationale Jury für die Blaue Fahne des FEE International in Dänemark hat dem Compagnieshaven dieses Jahr wiederum die Blaue Fähne verliehen. Diese Auszeichnung steht für einen sicheren und sauberen Yachthafen wofür wir jedes Jahr aufs Neue zahlreiche, strenge Anforderungen erfüllen müssen.

Sicheren und sauberen Yachthafen und Strände

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de Compagnieshaven nog aan de vereisten voldoet.

Groene Wimpel.

De Compagnieshaven ontving boven op de Blauwe Vlag ook de zogenoemde Groene Wimpel. Deze Groene Wimpel is een waardering voor extra inspanningen die de koplopers van Blauwe Vlag jachthavens verrichten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

De Compagnieshaven ontving de Blauwe Vlag voor de 12e jaar op rij. Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk. Dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze jachthaven een Blauwe Vlag certificering waard vindt, is geweldig. We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Iedereen op de haven weet wat we er voor moeten doen.

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten

bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.