Om de haven

De Drommedaris, of Ketenpoort is gebouwd in 1540 als stadspoort, onderdeel van de stadsmuur die Enkhuizen toen omringde.

Naast de dames-, herenfietsen, tandems en E-bikes verhuurt Dekker Tweewielers ook accessoires zoals kinderzitjes en fietstassen.

Sprookjeswonderland is het ideale uitstapje voor gezinnen en grootouders met kinderen. Overtuig jezelf en kom langs en ‘Beleef de Betovering!’.

De leukste gids van Enkhuizen en omstreken met veel wetenswaardigheden, data en adressen. Bij VVV kantoor en diverse andere locaties gratis af te halen.

Een buitengewoon en levendig museum dat u terug brengt naar de tijd dat IJsselmeer nog Zuiderzee was. Een belevenis voor jong en oud. Vergeet ook niet het binnenmuseum te bezoeken.

Sinds 2002 maakt de ‘Friesland’ onderdeel uit van de zogenaamde ‘historische driehoek’ en onderhoudt de veerdienst op het IJsselmeer tussen Enkhuizen en Medemblik.

Een heerlijk dagje uit met de Bep Glacius. Neem uw fiets mee en maak een mooie tocht door het Friese landschap.

Via het VVV zijn diverse wandelingen uitgezet en wandelroutes beschikbaar op kaart en app. Ook zijn er wandelingen onder leiding van een gids.

Een unieke verzameling scheepjes in flessen tentoongesteld in het z.g. “Spuihuisje” dat aan het begin van de 17e eeuw werd gebouwd.

Via het VVV kunt u op diverse data wandelingen onder leiding van een gids maken langs en door de vele monumenten die  Enkhuizen rijk is.

Een bezoekje meer dan waard! Het kleine boekje vol wetenswaardigheden, tips, jaarmarkten, getijden en weersvoorspellingen wordt al meer dan 420 jaar uitgegeven.

Een weekend lang is heel Enkhuizen in de ban van Jazz! Op diverse locaties spelen Jazz-bandjes die vanuit de hele wereld naar Enkhuizen komen om hun muziek met u te delen. U vindt de bands zowel in diverse gelegenheden als ook op straat. Het weekend van het jaar voor de ware Jazzliefhebber.

Interactief museum In het voormalige weeshuis aan de Westerstraat 111 in Enkhuizen is een gepaste locatie gevonden om, op volkomen eigentijdse wijze, het belang van de plantenveredeling onder de aandacht te brengen.