Awards

Golden anchor

Stacks Image 32
De Compagnieshaven behoort tot de 5 Nederlandse jachthavens die zijn gecertificeerd met de 5 golden anchors.
 

De toekenning Gold Anchor is voor jachthavens over de gehele wereld en staat al meer dan 25 jaar bekend als een betrouwbare maatstaaf voor de kwaliteit van jachthavens. Elke beoordeelde jachthaven wordt onderworpen aan serieuze en strenge tests, waaronder:
 
De Marina Audit
Een uitgebreide set van criteria die wordt gecontroleerd en bewaakt door een jachthaven expert. Deze audit telt voor 85% van de Gold Anchor score, maar als de jachthaven niet voldoet aan de basis industrienormen kan deze geen Gold Anchors bereiken.
 
Mystery Shopper
Een reeks van 3 "mystery shopper" test de jachthaven op benadering van de klantenservice en de eerste indrukken die het biedt. De resultaten van deze test tellen voor 10% van de Gold Anchor score.
 
Ligplaatshouders vragenlijsten
Bestaande ligplaatshouders bij een Gold Anchor jachthaven worden gevraagd naar hun ervaringen van de faciliteiten en diensten van de jachthaven. Dit vertegenwoordigt 5 % van de uiteindelijke Gold Anchor score.
 
Alle Gold Anchor jachthavens voldoen aan de industrie standaarden, welke hogere ratings, meer faciliteiten en een grotere focus op customer services aan duiden.

Blauwe vlag met groene wimpel

Stacks Image 35
De Blauwe Vlag is een exclusief eco-label dat wordt uitgereikt aan meer dan 3.500 stranden en jachthavens in ruim 30 landen in Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Nieuw Zeeland, Canada en het Caribische gebied.

Nederland telt in 2017 183 Blauwe Vlaggen
8 binnenstranden
53 stranden
122 jachthavens


De Blauwe Vlag is een internationale milieuonderscheiding, die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die aan de campagne deelnemen en aangetoond hebben schoon en veilig te zijn. Ze moeten hierbij aan diverse 
criteria voldoen.
Het doel van het Blauwe Vlag Programma is om overheden, ondernemers en recreanten blijvend te betrekken bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu. Het mogen voeren van een Blauwe Vlag is een erkenning voor de inspanningen die de strandgemeente of jachthavenbeheerder op dit gebied heeft geleverd. Voor de toerist is de Blauwe Vlag internationaal het herkenning- en kwaliteitssymbool voor goede schone  stranden met goede 
waterkwaliteit en veilige en schone jachthavens.
De Blauwe Vlag is een initiatief van FEE (Foundation for Environmental Education). FEE is een onafhankelijk internationaal netwerk van organisaties uit inmiddels 59 landen die zich inspannen op het gebied van natuur- en milieuvoorlichting. 
Voor Nederland heeft IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) zitting in FEE.